30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Nacho bowl med pico de gallo och guacamole
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- socker
- vatten
Bönsalsa
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Vitvinsvinäger
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Salt
1 tsk
Socker
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Vatten
1 dl
Pico de gallo
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Olivolja
Salt
1 krm
Guacamole
Avokado
1 st
Vitlök
½ klyfta
Lime
½ st
Salt
1 krm
Till servering
Jasminris
135 g
Tortillachips
100 g
Näringsvärde per portion
- Energi 781 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 118 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Skölj limen, finriv skalet och blanda ner i pico de gallon för extra smak!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Bönsalsa: Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken ca 2 min. Tillsätt bönorna, pressad vitlök, Linas tre kryddor, vitvinsvinäger, tomatpuré, salt, socker, chili flakes och vatten. Sjud ca 10 min. Mosa gärna bönorna grovt med en sked mot kanten av kastrullen.
- Pico de gallo: Finhacka rödlök. Skär tomat i små tärningar. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, lite olivolja och salt. Se tips!
- Guacamole: Lägg avokado i en skål och mosa med en gaffel. Blanda med pressad vitlök, pressad limesaft och salt.
- Fördela nykokt ris i 2 skålar. Toppa med bönsalsa, pico de gallo och guacamole. Servera med tortillachips!