Tandoori curry med röda linser, mandel och koriander
20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Tandoori curry med röda linser, mandel och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Cashewnötter,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • socker

Tandoori curry

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röda linser
1 förp
Neutral olja
Tikka masala (Cashewnötter)
1 burk
Salt
¾ tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1½ dl
Socker
½ tsk
Citron
1 st

Till servering

Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 660 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Tärna tomat. Grovhacka koriander. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj röda linser.
  3. Tandoori curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, tikka masala och salt ca 2 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner röda linser, coconut cream, vatten och socker. Sjud under lock ca 5 min.
  4. Till servering: Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån ca 1 min, eller tills de fått fin färg.
  5. Tandoori curry: Smaka av grytan med pressad saft från halva citronen. Klyfta resten av citronen.
  6. Toppa tandoori curry med rostade mandelspån och koriander. Servera med basmatiris och citronklyftor.