Kikärtscurry med kokosmjölk och lime
20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Kikärtscurry med kokosmjölk och lime

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • vatten
    • socker

    Kikärtscurry

    Bananschalottenlök
    1 st
    Ingefära
    ½ bit
    Kikärtor
    1 förp
    Neutral olja
    Vitlök
    2 klyfta
    Curry
    1 ½ tsk
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    3 dl
    Socker
    ½ tsk
    Grönsaksbuljong
    1 påse

    Till servering

    Jasminris
    135 g
    Tomat
    2 st
    Lime
    1 st
    Babyspenat
    30 g
    Koriander
    10 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 559 kcal
    • Fett 19 g
    • Kolhydrater 81 g
    • Protein 17 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj kikärtor.
    3. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära, pressad vitlök och curry ca 3 min. Tillsätt kikärtor, coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min.
    4. Tärna tomat. Ta grytan från värmen och tillsätt pressad saft från halva limen. Rör ner tomat och babyspenat.
    5. Skär resten av limen i klyftor. Servera kikärtscurryn med nykokt jasminris och limeklyftor. Toppa med koriander.