20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Kikärtscurry med kokosmjölk och lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- socker
Kikärtscurry
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Kikärtor
1 förp
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 ½ tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Till servering
Jasminris
125 g
Tomat
2 st
Lime
1 st
Babyspenat
30 g
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 541 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj kikärtor.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära, pressad vitlök och curry ca 3 min. Tillsätt kikärtor, coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min.
- Tärna tomat. Ta grytan från värmen och tillsätt pressad saft från halva limen. Rör ner tomat och babyspenat.
- Skär resten av limen i klyftor. Servera kikärtscurryn med nykokt jasminris och limeklyftor. Toppa med koriander.