Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk bulgogi med snabbkimchi, gurksallad och sesamfrön
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- sambal oelek
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Salladskål
300 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk sojasås
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Gurka
½ st
Sambal oelek
1 tsk
Sesamfrön
½ msk
Vatten
1 ½ dl
Japansk sojasås
½ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön
½ msk
Champinjoner
125 g
Olja
Pulled Vegme
½ förp
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladskål grovt. Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke. Tillsätt socker, japansk soja, vitvinsvinäger och sambal oelek. Blanda ordentligt, gärna med händerna, så att salladskålen mjuknar.
Tärna gurka och lägg i en skål. Blanda med sambal oelek och sesamfrön.
Blanda vatten, japansk soja, majsstärkelse, sambal oelek, pressad vitlök och sesamfrön i en liten skål.
Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek svamp och Pulled Vegme ca 6 min. Rör ner marinaden i pannan och låt koka ihop ca 1 min. Vegme som blir över går bra att frysa in!
Servera bulgogi med jasminris, snabbkimchi och gurksallad.
Smaklig måltid!