Vegetarisk bulgogi med snabbkimchi, gurksallad och sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk bulgogi med snabbkimchi, gurksallad och sesamfrön

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Salladskål
300 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Gurka
½ st
Sambal oelek
1 tsk
Sesamfrön
½ msk
(Sesamfrön)
Vatten
1 ½ dl
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön
½ msk
(Sesamfrön)
Champinjoner
125 g
Olja
Pulled Vegme
½ förp
(Sojabönor)
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
586 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladskål grovt. Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg allt i en bunke. Tillsätt socker, japansk soja, vitvinsvinäger och sambal oelek. Blanda ordentligt, gärna med händerna, så att salladskålen mjuknar.
Tärna gurka och lägg i en skål. Blanda med sambal oelek och sesamfrön.
Blanda vatten, japansk soja, majsstärkelse, sambal oelek, pressad vitlök och sesamfrön i en liten skål.
Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek svamp och Pulled Vegme ca 6 min. Rör ner marinaden i pannan och låt koka ihop ca 1 min. Vegme som blir över går bra att frysa in!
Servera bulgogi med jasminris, snabbkimchi och gurksallad.
Smaklig måltid!