Bouillabaisse - fransk fisksoppa med vitt vin, saffran och surdegsbaguette
Laktosfri

Bouillabaisse - fransk fisksoppa med vitt vin, saffran och surdegsbaguette

4.34 (100)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fänkål
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Saffran
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Vitt matlagningsvin
2 dl
(Svaveldioxid)
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
Surdegsbaguette
1 st
(Korn, Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
719 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
Lägg majonnäs i en liten skål och blanda ner pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna fänkål (ca 1x1 cm). Plocka bladen från bladpersiljan. Grovstrimla bladen och finhacka stjälkarna. 
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, fänkål, persiljestjälkar och torkad timjan ca 3 min. Rör ner saffran, tomatpuré, vitt vin, konserverade körsbärstomater, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 10 min under lock.
Baka surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Skär torskfilé i grytbitar och krydda med lite salt. Vänd ner i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Toppa bouillabaisse med grovstrimlad persilja. Servera med en klick aioli och nygräddad surdegsbaguette.
Smaklig måltid!