Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rostad potatis: Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Chèvrecrème: Bryt chèvre i bitar och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, honung, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Morotsbiffar: Skala och grovriv morötter. Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek morötter, timjan, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min.
Lägg morotsfräset i en bunke och spara pannan. Blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg. Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek morotsbiffarna ca 3 min per sida.
Sallad: Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.
Servera morotsbiffar med rostad potatis, chèvrecrème och sallad.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener