Laktosfri
Kycklingwok med nudlar
broccoli och rostade pumpakärnorNytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Pumpakärnor
½ dl
Salt
Lime
1 st
Japansk sojasås
2 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Olja
1 msk
Flytande honung
¾ msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Broccoli
1 st
Minutfilé
330 g
Äggnudlar
½ förp
Olja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 690 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 57 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 5.
Skiva bananschalottenlök. Skala, dela och skär morot tunt på snedden. Skär broccoli i små buketter. Strimla minutfilé.
Rosta pumpakärnor i en torr het stekpanna ca 2 min, tills de börjar få färg. Rör om hela tiden så att det inte bränner. Krydda med lite salt.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll japansk soja i en liten skål och blanda ner majsstärkelse, rör tills det löser sig. Tillsätt vatten, neutral olja, honung, sambal oelek, pressad vitlök, limeskal och pressad saft från den använda limen.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt kycklingen, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Stek ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp lite mer neutral olja i den använda stekpannan. Stek morötter, broccoli och lök ca 2 min. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Tillsätt woksåsen och stek ytterligare ca 1 min. Vänd ner nudlarna. Smaka av med lite salt.
Servera kycklingwoken toppad med rostade pumpakärnor!
Smaklig måltid!