Frasig kyckling med pumparisotto, fetaost och vitlöksstekt svamp

Frasig kyckling med pumparisotto

fetaost och vitlöksstekt svamp
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Butternutpumpa
½ st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Risottoris
150 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
(Vete)
Ströbröd
(Ägg)
Olivolja
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
761 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni vill, plocka ur pumpakärnorna och lägg på ena sidan av plåten med bakplåtspapper. Blanda med lite olja och salt. Rosta i ugnen ca 11 min.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär butternutpumpa i tärningar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min (se tips).
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs risottoris och pressad vitlök ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. 
Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Halvera champinjoner. Stek svampen i en stekpanna med lite olivolja och pressad vitlök, ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Smula fetaost. Blanda ner hälften av den rostade pumpan och hälften av fetaosten i risotton. Smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner ruccola och resten av pumpan i svampfräset.
Servera frasig kyckling med pumparisotto och svamp- och ruccolafräs. Toppa med resten av fetaosten.
Smaklig måltid!