Vegetariskt
Morot- och ingefärssoppa med bruschetta och ostkräm
3.97 (169)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
- bakplåtspapper
Morötter
300 g
Ingefära
½ bit
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Lime
½ st
Bladpersilja
20 g
Frömix
1 förp
Surdegsbaguette
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Tanelli hårdost
1 st
Stora vita bönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Lime
½ st
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 637 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och slanta morötter. Skala och finriv ingefära. Kärna ur och skiva röd chili och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
Tillsätt coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min, eller tills morötterna är mjuka.
Skiva surdegsbaguette och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite olivolja och grädda högt upp i ugnen ca 5 min, tills brödet fått fin färg.
Finriv Tanelliost. Häll av och skölj stora vita bönor. Lägg hälften av bönorna och riven ost i en mixerbunke. Tillsätt olivolja, vatten och pressad limesaft. Mixa slätt. Smaka av med lite salt.
Tillsätt resten av bönorna till soppan. Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
Grovhacka bladpersilja. Toppa morot- och ingefärssoppa med frömix och persilja. Servera med bruschetta och ostkräm.
Smaklig måltid!