Rotfruktspytt med äpple, pannoumi och stekt ägg
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Rotfruktspytt med äpple, pannoumi och stekt ägg

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Rotfruktspytt

Potatis
400 g
Morötter
300 g
Rotselleri (Selleri)
300 g
Gul lök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Dijonyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Olivolja
Ägg (Ägg)
2 st
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Rött äpple
1 st
Mâchesallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 689 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rotfruktspytt: Skala och tärna rotselleri. Tärna potatis och morötter. Klyfta gul lök tunt. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
  3. Dijonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ägg ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
  5. Till servering: Skär pannoumi i tärningar. Hetta upp den använda stekpannan och stek osten runt om ca 2 min.
  6. Tärna äpple. Toppa rotfruktspytten med mâchesallad, pannoumi och äpple. Servera med stekt ägg och dijonyoghurt.