Bolognese med linguine och parmesan
Laktosfri

Bolognese med linguine och parmesan

3.89 (97)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Linguine
200 g
(Vete)
Broccoli
½ st
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
719 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Skär buketter av broccolin och skiva stammen. Låt broccolin koka med pastan de sista minuterna.
Grovhacka gul lök. Tärna tomat. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och nötfärs ca 4 min. 
Tillsätt tomat, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock.
Finriv parmesanost och lägg upp i en skål.
Blanda nykokt linguine och broccoli med bolognesesås. Toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!