Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- vatten
- olivolja
- tomatpuré
- mild senap
- flytande honung
Gurksås
Gurka
½ st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Grönsaksplock
Morot
2 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Kebabsås
Vatten
2 msk
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Mild senap (Senap)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Rostbiff
Rostbiff
180 g
Olivolja
Tillbehör
Minitortilla (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 630 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Gurksås: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål. Blanda ner pressad vitlök, matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Grönsaksplock: Skala och dela morot i stavar. Tärna tomat. Lägg upp mixsallad och grönsakerna i skålar.
- Kebabsås: Blanda vatten, olivolja, tomatpuré, mild senap, honung, torkad oregano, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Rostbiff: Strimla rostbiff tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rostbiffen ca 3 min på medelvärme. Häll på kebabsåsen och rör om. Låt fräsa ytterligare ca 1 min.
- Fyll tortillabröd med rostbiff i kebabsås, gurksås, tomat och sallad. Servera med morotsstavar.