Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Asiatiska köttbullar: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka bananschalottenlök. Finstrimla korianderstjälkar. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, spara den skalade limen till punkt 5. Lägg limeskal, ingefära, lök, pressad vitlök, korianderstjälkar, kinesisk soja, sambal oelek, ströbröd och salt i en bunke. Tillsätt fläskfärs och blanda ihop till en smet. Låt vila en stund. Forma sedan smeten till jämnstora köttbullar, ca 12 st.
Ingefärssås: Skala och finhacka resten av ingefäran (ca 1 msk). Lägg ingefära, vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, majsstärkelse och flytande honung i en skål. Vispa så att buljongtärningen löses upp.
Asiatiska köttbullar: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna ca 3 min runt om. Tillsätt ingefärssåsen. Låt sjuda upp och rör om försiktigt, lägg på lock. Tillaga klart under lock tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C), ca 10 min.
Limevinaigrette: Pressa saft från den använda limen i en skål. Blanda med rödvinsvinäger, flytande honung och smaka av med lite salt.
Morot- och kålrabbisallad: Skala morot och kålrabbi. Hyvla eller strimla morot och kålrabbi tunt, med mandolin eller osthyvel. Lägg i en bunke och blanda med limevinaigretten.
Servera nystekta asiatiska köttbullar med ingefärssås, kålrabbisallad, plockad koriander och nykokt basmatiris.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener