Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Soja- och smörbakad lax: Lägg laxfilé i en liten ugnsform. Ringla över japansk soja och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Kålsallad: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka ingefära (ca 1 msk). Strimla vitkål tunt och lägg i en bunke. Tillsätt finrivet limeskal, pressad saft från halva limen, ingefära, chili flakes och salt. Blanda väl.
Sojakräm: Häll matyoghurt i en liten skål. Rör ner japansk soja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar.
Klyfta resten av limen. Servera soja- och smörbakad lax med syrlig kålsallad, sojakräm, jasminris och limeklyfta.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener