Tips från kocken: Tänk på att chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tomat- och chilidressing: Kärna ur röd chili. Grovhacka chili, tomat och vitlök. Lägg i en mixerbunke och tillsätt socker, japansk soja och vitvinsvinäger. Mixa slätt.
Asiatisk färs: Blanda japansk soja, vatten, socker, malen ingefära och pressad vitlök i en liten skål. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 4 min, tills den fått fin färg. Tillsätt sojablandningen och stek ytterligare ca 1 min.
Tillbehör: Plocka bladen från romansallad. Strimla rödlök. Grovhacka koriander och jordnötter.
Fyll salladsbladen med jasminris, asiatisk färs, rödlök, koriander och jordnötter. Servera med tomat- och chilidressing!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener