Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2 min. Spara ½ dl av pastavattnet till punkt 4.
Baconfräs: Skär bacon i tunna strimlor och finhacka bananschalottenlök. Hetta upp en stekpanna och fräs bacon i ca 3 min. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av. Torka ur den använda pannan och fräs löken ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och avrunnen bacon. Fräs ytterligare ca 1 min.
Äggblandning: Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop med riven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar. Frys gärna in äggvitorna som blir över!
Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och broccolin. Blanda med baconfräs, äggblandning och pastavatten i pastakastrullen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Strö över persilja.
Servera pasta carbonara med riven parmesan och broccoli.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener