Pasta med örtig bolognese och riven parmesan
4,0 kg CO2e
Laktosfri

Pasta med örtig bolognese och riven parmesan

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Socker
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
Linguine
180 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan
40 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
726 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och grovriv morötter. Tärna gul lök.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs på hög värme ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och salt. Stek ytterligare ca 3 min. 
Sänk till medelvärme. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, socker, torkad salvia, torkad oregano och vitvinsvinäger. Sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera örtig bolognese med nykokt linguine. Toppa med persilja och riven parmesan. 
Smaklig måltid!