Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Potatisklyftor: Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Karamelliserad lök: Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken med salt på låg värme ca 7 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Cheeseburgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med sambal oelek (valfritt), salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 hamburgare. Hetta upp den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida. Lägg burgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven cheddarost ovanpå. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva tomat. Fyll hamburgerbröden med mixsallad, cheeseburgare, tomat och karamelliserad lök. Servera med potatisklyftor!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener