Citronstekt kycklingfilé med morotsbearnaise och ruccola
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Citronstekt kycklingfilé med morotsbearnaise och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vatten
  • rödvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Morotsbearnaise

Morötter
300 g
Smör (Mjölk)
30 g
Torkad dragon
1 tsk
Salt
Vatten
1 msk
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 tsk

Citronstekt kyckling

Citron
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja

Tillbehör

Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 506 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Dela potatis och klyfta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
  3. Morotsbearnaise: Skala och skär morot i små morotsstubbar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke tillsammans med smör, torkad dragon, rödvinsvinäger och vatten. Mixa helt slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Citronstekt kyckling: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé på längden och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 8 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över citronskal.
  5. Klyfta den använda citronen. Servera citronstekt kyckling med rostad potatis, morotsbearnaise, ruccola och citronklyfta.