30-40
Laktosfri
Utan gluten
Citronstekt kycklingfilé med morotsbearnaise och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vatten
- rödvinsvinäger
Rostad potatis
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Morotsbearnaise
Morötter
300 g
Smör (Mjölk)
30 g
Torkad dragon
1 tsk
Salt
Vatten
1 msk
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 tsk
Citronstekt kyckling
Citron
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tillbehör
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 505 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Dela potatis och klyfta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
- Morotsbearnaise: Skala och skär morot i små morotsstubbar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke tillsammans med smör, torkad dragon, rödvinsvinäger och vatten. Mixa helt slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Citronstekt kyckling: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé på längden och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 8 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över citronskal.
- Klyfta den använda citronen. Servera citronstekt kyckling med rostad potatis, morotsbearnaise, ruccola och citronklyfta.