Huli huli pork med pommes frites, vitlöksstekt broccoli och limesmör
Laktosfri
Utan gluten

Huli huli pork med pommes frites, vitlöksstekt broccoli och limesmör

4.12 (655)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ketchup
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Ingefära
½ bit
Ketchup
2 msk
Flytande honung
1 msk
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Rödvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
2 tsk
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Lime
1 st
Smör
25 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Salt
Limesaft
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 619 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och finriv ingefära. Lägg i en bunke och blanda ner ketchup, honung, japansk soja, rödvinsvinäger och pressad vitlök. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor och lägg ner i marinaden.
 Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Rör om efter halva tiden.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Mosa ihop smör, limeskal, salt och nymald svartpeppar i en skål. Lägg undan resten av limen till punkt 8. 
 Skär broccoli i mindre bitar. Skiva stammen tunt. Skiva rödlök och vitlök. 
Lyft upp fläskkotletterna ur marinaden och torka av lätt med papper. Lägg över marinaden i en kastrull och koka ihop ca 2 min, till en tjock glaze. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 7 min, tills det är helt genomstekt. Vänd köttet flera gånger under tillagningen.
Lägg över köttet på en tallrik och häll över glazen. Låt vila ca 5 min. Diska ur stekpannan och ställ tillbaka på spisen.
 Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och stek broccoli, rödlök, vitlök och salt ca 2 min. Pressa över saft från den använda limen.
Servera huli huli pork med en klick limesmör, pommes frites och vitlöksstekt broccoli.
Smaklig måltid!