25-35
Laktosfri
Utan gluten
Chili- och limestekt fläskfärs med rödkålssallad, mango och sesamfrön
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Limedressing
Ingefära
½ bit
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Flytande honung
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1½ dl
Majsstärkelse
½ msk
Kålsallad
Morot
1 st
Rödkål
150 g
Salt
Svartpeppar
Chili- och limestekt fläskfärs
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt
Tillbehör
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Mango
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 730 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Tillbehör: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i torr stekpanna ca 2 min. Spara stekpannan. Skär mango i mindre bitar.
- Limedressing: Skala och finriv ingefära. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg ingefära, limeskal och pressad saft från halva limen i en skål. Blanda med japansk soja, honung, pressad vitlök, vatten och majsstärkelse.
- Kålsallad: Skala morot. Strimla morot och rödkål tunt. Lägg allt i en bunke. Tillsätt pressad saft från resten av limen och hälften av de rostade sesamfröna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Chili- och limestekt fläskfärs: Finhacka bananschalottenlök och skiva röd chili tunt (se tips). Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek fläskfärs ca 5 min på hög värme. Sänk till medelvärme och fräs lök och chili ytterligare ca 2 min. Tillsätt limedressingen och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt.
- Servera chili- och limestekt fläskfärs med mango och jasminris. Toppa med resten av de rostade sesamfröna.