Chili- och limestekt fläskfärs med rödkålssallad, mango och sesamfrön
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Chili- och limestekt fläskfärs med rödkålssallad, mango och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Limedressing

Ingefära
½ bit
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Flytande honung
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1½ dl
Majsstärkelse
½ msk

Kålsallad

Morot
1 st
Rödkål
150 g
Salt
Svartpeppar

Chili- och limestekt fläskfärs

Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt

Tillbehör

Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Mango
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 730 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Tillbehör: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i torr stekpanna ca 2 min. Spara stekpannan. Skär mango i mindre bitar.
  3. Limedressing: Skala och finriv ingefära. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg ingefära, limeskal och pressad saft från halva limen i en skål. Blanda med japansk soja, honung, pressad vitlök, vatten och majsstärkelse.
  4. Kålsallad: Skala morot. Strimla morot och rödkål tunt. Lägg allt i en bunke. Tillsätt pressad saft från resten av limen och hälften av de rostade sesamfröna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Chili- och limestekt fläskfärs: Finhacka bananschalottenlök och skiva röd chili tunt (se tips). Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek fläskfärs ca 5 min på hög värme. Sänk till medelvärme och fräs lök och chili ytterligare ca 2 min. Tillsätt limedressingen och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt.
  6. Servera chili- och limestekt fläskfärs med mango och jasminris. Toppa med resten av de rostade sesamfröna.