Korianderkryddade färsbiffar med citrussallad och couscous
30-40

Korianderkryddade färsbiffar med citrussallad och couscous

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • salt

Couscous

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse

Färsbiffar

Blandfärs
250 g
Malen koriander
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm
Olivolja

Citrussallad

Lime
1 st
Grapefrukt
1 st
Rödlök
1 st
Gemsallad
1 förp
Salt
Chili flakes
Olivolja

Chiliyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
½ förp
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 664 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  2. Chiliyoghurt: Blanda matyoghurt och sriracha (efter egen smak) i en skål. Smaka av med lite salt.
  3. Färsbiffar: Lägg blandfärs i en bunke. Tillsätt malen koriander, tomatpuré, vatten, pressad vitlök, chili flakes och salt. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  4. Citrussallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär i filéer, om du har tid. Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över lite olivolja.
  5. Klyfta den använda limen. Servera korianderkryddade färsbiffar med citrussallad, couscous, chiliyoghurt och limeklyfta.