Nötfärsbiffar med rosmarin, tzatziki och rostad potatis

Nötfärsbiffar med rosmarin

tzatziki och rostad potatis
4.02 (387)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Rosmarin/timjan mix
⅓ förp
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Ströbröd
¼ förp
(Vete)
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Rosmarin/timjan mix
⅓ förp
Svartpeppar
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
553 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och rosmarin/timjan mix. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, rosmarin/timjan mix och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Halvera cocktailtomater och strimla rödlök. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Servera nötfärsbiffar med rostad potatis, tzatziki och tomatsallad.
Smaklig måltid!