Laktosfri
Svampyakiniku med stekt ägg, salladslök och jordnötter
3.58 (64)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Jasminris
150 g
Jordnötter
60 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja
2 msk
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Champinjoner
250 g
Olja
Salladslök
½ förp
Ägg
2 st
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 624 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en bunke och blanda med socker, japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och majsstärkelse.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Skiva champinjoner. Hetta upp den använda stekpannan och stek svampen tills all vätska kokat in. Tillsätt lite neutral olja och fräs ytterligare ca 2 min.
Finstrimla salladslök (spara lite till servering). Tillsätt lök och yakinikusås till pannan. Sjud ca 3 min.
Grovhacka jordnötter. Servera svampyakiniku med jasminris. Toppa med stekt ägg, jordnötter och salladslök!
Smaklig måltid!