Tabbouleh med sesamfalafel och rostad morotsröra
40
Laktosfri

Tabbouleh med sesamfalafel och rostad morotsröra

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger

Rostade tomater

Morot
1 st
Cocktailtomater
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Sesamfalafel

Vatten
2 dl
Falafelmix
100 g
Sesamfrön
2 msk
Neutral olja

Tabbouleh

Bulgur
125 g
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm

Morotsröra

Stora vita bönor
1 förp
Vatten
½ dl
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Curry
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 735 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 100 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade tomater: Skiva morot tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg cocktailtomater på andra sidan plåten. Ringla lite olivolja och strö lite salt över grönsakerna. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. 
  3. Sesamfalafel: Koka upp vatten i en kastrull. Blanda med falafelmix och låt svälla till steg 6.
  4. Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka bladpersilja. Tärna gurka smått. Lägg allt i en bunke och blanda ner kokt bulgur, vitvinsvinäger, olivolja, chili flakes och salt. 
  5. Morotsröra: Häll av och stora skölj vita bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt rostad morot, vatten, olivolja, spiskummin, curry, vitvinsvinäger och salt. Mixa slätt. 
  6. Sesamfalafel: Vänd ner sesamfrön i falafelsmeten. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut 6 små biffar direkt i pannan. Stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.  
  7. Servera sesamfalafel med tabbouleh, rostade tomater och morotsröra.