Laktosfri
Kryddig kyckling med citrondoftande bulgur och färsk oregano
3.87 (310)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- vatten
Kycklinglårfilé
350 g
Salt
Sambal oelek
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Olivolja
½ + ½ msk
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Vatten
½ dl
Bulgur
125 g
Citron
1 st
Oregano
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 525 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg kycklinglårfilé i en bunke. Blanda med ½ tsk salt, sambal oelek, spiskummin, balsamvinäger och ½ msk olivolja.
Klyfta tomat och bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar.
Lägg tomat, paprika och lök i en liten smord ugnsform. Häll på vatten och ringla över ½ msk olivolja. Krydda med 1 krm salt. Lägg kycklingen med marinad ovanpå grönsakerna. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Hacka oregano.
Blanda det rivna citronskalet med den nykokta bulgurn. Servera kryddig kycklinglårfilé med citrondoftande bulgur och citronklyfta. Toppa med färsk oregano!
Smaklig måltid!