Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Förberedelser: Lägg kycklinglårfilé i en bunke. Blanda med ½ tsk salt, sambal oelek, spiskummin, balsamvinäger och ½ msk olivolja.
Klyfta tomat och bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar.
Kryddig kycklinglårfilé: Lägg tomat, paprika och lök i en liten smord ugnsform. Häll på vatten och ringla över ½ msk olivolja. Krydda med 1 krm salt. Lägg kycklingen med marinad ovanpå grönsakerna. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Hacka oregano.
Blanda det rivna citronskalet med den nykokta bulgurn. Servera kryddig kycklinglårfilé med citrondoftande bulgur och citronklyfta. Toppa med färsk oregano!