Tomatbulgur: Finhacka bananschalottenlök och grovhacka tomat. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs löken mjuk på medelvärme, ca 5 min. Tillsätt hackad tomat, spiskummin, malen koriander och tomatpuré. Sjud ca 5 min.
Tillsätt bulgur, vitvinsvinäger, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och lite salt. Sjud ca 10 min, eller tills bulgurn är klar. Rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt.
Hasselnötsdukkah: Hetta upp en stekpanna utan stekfett. Rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander, lite salt och nymald svartpeppar ca 1 min under omrörning, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända. Torka ur och spara pannan.
Stekt kyckling: Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Rostad vitlöksyoghurt: Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök i oljan och värm tills den börjar få färg. Häll över i en liten skål och blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera stekt kyckling med tomatbulgur och rostad vitlöksyoghurt. Toppa med hasselnötsdukkah och ruccola.