Tips från kocken: Har du tid? Blanda gärna bulgurn med lite vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Förberedelser: Skär broccoli i buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Häll ströbröd på en tallrik och blanda med paprikapulver.
Frasig kyckling: Krydda minutfilé med salt. Vänd sedan kycklingen i ströbrödsblandningen så att det täcker runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida på hög värme. Lägg över på ugnsplåten med broccoli. Tillaga klart högt upp i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur lite av vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök och lite salt.
Servera frasig kyckling med rostad broccoli, tzatziki och nykokt bulgur - se tips! Toppa med färsk oregano!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener