Vitlöksris: Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs vitlöken hastigt. Tillsätt jasminris och vatten, koka enligt anvisning på förpackningen.
Tillbehör: Grovriv morot. Skala och tärna nektariner. Dela gemsallad i bitar.
Ginger beef: Skala och finriv ingefära, ca ½ msk. Lägg ingefäran i en skål och pressa ner saft från halva limen. Blanda med pressad vitlök, sambal oelek (efter smak), japansk soja och olivolja. Klyfta resten av limen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Sojaketchup: Rör ut ketchup och japansk soja i en liten skål.
Fyll botten av två skålar eller djupa tallrikar med nykokt vitlöksris. Fördela ginger beef, riven morot, tärnad nektarin och gemsallad i skålarna. Servera med sojaketchup och limeklyfta.