Ginger wok bowl med nektarin och vitlöksris
Utan gluten
Laktosfri

Ginger wok bowl med nektarin och vitlöksris

4.03 (328)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • ketchup
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Olivolja
1 msk
Olja
Nötfärs
250 g
Salt
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Olja
Jasminris
150 g
Morot
2 st
Nektarin
2 st
Gemsallad
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
715 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
89 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs vitlöken hastigt. Tillsätt jasminris och vatten, koka enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv morot. Skala och tärna nektariner. Dela gemsallad i bitar. 
Skala och finriv ingefära, ca ½ msk. Lägg ingefäran i en skål och pressa ner saft från halva limen. Blanda med pressad vitlök, sambal oelek (efter smak), japansk soja och olivolja. Klyfta resten av limen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ut ketchup och japansk soja i en liten skål. 
Fyll botten av två skålar eller djupa tallrikar med nykokt vitlöksris. Fördela ginger beef, riven morot, tärnad nektarin och gemsallad i skålarna. Servera med sojaketchup och limeklyfta.
Smaklig måltid!