Utan gluten
Laktosfri
Ginger wok bowl med nektarin och vitlöksris
4.03 (328)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- ketchup
- olivolja
- olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Japansk soja
1 msk
Olivolja
1 msk
Olja
Nötfärs
250 g
Salt
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Olja
Jasminris
150 g
Morot
2 st
Nektarin
2 st
Gemsallad
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 715 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs vitlöken hastigt. Tillsätt jasminris och vatten, koka enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv morot. Skala och tärna nektariner. Dela gemsallad i bitar.
Skala och finriv ingefära, ca ½ msk. Lägg ingefäran i en skål och pressa ner saft från halva limen. Blanda med pressad vitlök, sambal oelek (efter smak), japansk soja och olivolja. Klyfta resten av limen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ut ketchup och japansk soja i en liten skål.
Fyll botten av två skålar eller djupa tallrikar med nykokt vitlöksris. Fördela ginger beef, riven morot, tärnad nektarin och gemsallad i skålarna. Servera med sojaketchup och limeklyfta.
Smaklig måltid!