Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Förberedelser: Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Strimla salladslök. Skär bort skinnet från laxen och dela fisken i 2 portionsbitar.
Lax teriyaki: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Krydda laxen med salt. Lyft ur laxen från stekpannan. Låt stekpannan stå men sänk värmen till medelvärme. Tillsätt ingefära och vitlök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt socker, vitvinsvinäger, mirin, japansk soja och vatten. Låt sjuda tills sockret löst sig och såsen börjar tjockna något. Dra från värmen och lägg tillbaka laxen i såsen tillsammans med den strimlade salladslöken.
Pak choy: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Halvera pak choy på längden, koka ca 2 min.
Strö rostade sesamfrön över lax teriyaki. Servera med pak choy och nykokt jasminris.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener