Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Tillbehör: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter, skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen ca 2 min mot slutet.
Skala och skär morötter i stavar. Lägg upp i en skål. Finhacka bladpersilja.
Ugnsbakad torsk: Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 17 min, tills fisken är klar.
Tillbehör: Koka äggen medelhårda. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen.
Sås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Smula ner grönsaksbuljong. Låt puttra ca 5 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
När fisken är klar, häll såsen över fisken och strö på hackade ägg och persilja.
Servera ägg- och persiljeströsslad torsk med kokt potatis, broccoli och morötter.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener