Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Sötsur sås: Lägg ketchup, vatten, japansk soja, socker och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i ca 1 msk kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknar. Ställ åt sidan.
Förberedelser: Grovhacka gul lök. Skär ananasringar och röd paprika i mindre bitar. Skala och skär ingefära i tunna skivor. Skär salladslök i ca 3 cm långa bitar. Tärna fläskkarré i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg majsstärkelse på en tallrik. Vänd runt fläskbitarna i majsstärkelsen.
Sweet & sour pork: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek det panerade köttet ca 5 min, tills det är frasigt. Ta upp köttet och låt rinna av på lite hushållspapper. Tillsätt gul lök, ingefära och paprika till woken och fräs ca 4 min. Blanda ner ananasbitar, salladslök, det stekta köttet och sötsur sås. Blanda runt ordentligt.
Servera sweet and sour pork med jasminris.