Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Tzatziki: Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Stekt kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen på plåten med potatis. Tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Fetaostsallad: Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Smula fetaost. Lägg allt på ett fat. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och rödvinsvinäger.
Servera stekt kycklingfilé med rostad potatis, tzatziki och fetaostsallad.