Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Cashewnötsdressing: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en mixerbehållare tillsammans med cashewnötter, japansk soja, socker, chili flakes, vitvinsvinäger, vatten, neutral olja och tomatpuré. Mixa till en sås med stavmixer.
Ananassalsa: Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela sedan ananasen i fyra klyftor. Skär bort den träiga stammen. Tärna ananas och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål.
Grillad kyckling: Krydda kycklinglårfilé med curry och salt. Ringla över lite neutral olja på kycklingen. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad kyckling med cashewnötsdressing, ananassalsa och basmatiris.