Currystekt kyckling med ananassalsa, koriander och cashewnötsdressing
Utan gluten
Laktosfri

Currystekt kyckling med ananassalsa, koriander och cashewnötsdressing

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • socker
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Cashewnötter
25 g
(Cashewnötter)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Socker
¾ msk
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 ½ msk
Olja
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Ananas
½ st
Koriander
10 g
Kycklinglårfilé
350 g
Curry
¾ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Basmatiris
150 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
696 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en mixerbehållare tillsammans med cashewnötter, japansk soja, socker, chili flakes, vitvinsvinäger, vatten, neutral olja och tomatpuré. Mixa till en sås med stavmixer.
Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela sedan ananasen i fyra klyftor. Skär bort den träiga stammen. Tärna ananas och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål.
Krydda kycklinglårfilé med curry och salt. Ringla över lite neutral olja på kycklingen. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
Servera grillad kyckling med cashewnötsdressing, ananassalsa och basmatiris.
Smaklig måltid!