35-45
Laktosfri
Kycklingschnitzel med dill- och parmesanpommes, kryddsmör och tomatsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
- vetemjöl
- ägg
Parmesanpommes
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Dill
10 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Kryddsmör
Vitlök
½ klyfta
Smör (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar
Tomat- & ruccolasallad
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
½ tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Kycklingschnitzel
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Panko (Vete)
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Olivolja
½ tsk
Smör (Mjölk)
½ tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 652 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ta fram smör så att det är rumstempererat lagom till punkt 3.
- Parmesanpommes: Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
- Kryddsmör: Finriv vitlök. Lägg vitlök och smör på en liten tallrik. Mosa ihop med hjälp av en gaffel och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tomat- och ruccolasallad: Finhacka rödlök. Halvera några cocktailtomater, kvarta några och låt några få vara hela. Lägg all tomat i en skål. Blanda ner rödlök, olivolja, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda med ruccola vid servering.
- Kycklingschnitzel: Krydda minutfilé med salt och svartpeppar. Lägg vetemjöl, panko och uppvispat ägg på separata tallrikar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i panko.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek de panerade schnitzlarna krispiga i omgångar. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Parmesanpommes: Grovhacka dill och finriv parmesan. Blanda pommes med dill och parmesan.
- Servera nystekt kycklingschnitzel med parmesanpommes, kryddsmör och tomat- och ruccolasallad.