Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör
Laktosfri

Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör

4.25 (173)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vitlök
  • mjölk
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • socker
Småpotatis
400 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
20 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ krm
Kokt rödbeta
¼ förp
Kapris
½ burk
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
1 ½ tsk
(Vete)
Balsamvinäger
3 msk
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta
¾ förp
Babyspenat
65 g
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 660 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ställ fram smör så att det är rumstempererat till punkt 3. 
Klyfta småpotatis och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min. Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare ca 10 min.
Blanda ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
Skär kokta rödbetor i små tärningar. Häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till punkt 5.
Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner rödbetor och babyspenat, sjud ytterligare 1 min.
Servera biff à la Lindström med lökrostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.
Smaklig måltid!