Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- korn,
- vete,
- råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vitlök
- mjölk
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
- socker
Lökrostad potatis
Småpotatis
400 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Timjansmör
Smör (Mjölk)
20 g
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ krm
Biff à la Lindström
Kokt rödbeta
¼ förp
Kapris
½ burk
Ströbröd (Korn, Vete, Råg)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)
Balsamicokokta rödbetor
Vetemjöl (Vete)
1 ½ tsk
Balsamvinäger
3 msk
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Socker
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta
¾ förp
Babyspenat
65 g
Till servering
Kapris
½ burk
Näringsvärde per portion
- Energi 661 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ställ fram smör så att det är rumstempererat till punkt 3.
- Lökrostad potatis: Klyfta småpotatis och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min. Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare ca 10 min.
- Timjansmör: Blanda ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
- Biff à la Lindström: Skär kokta rödbetor i små tärningar. Häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till punkt 5.
- Balsamicokokta rödbetor: Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner rödbetor och babyspenat, sjud ytterligare 1 min.
- Servera biff à la Lindström med lökrostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.