Halstrad lax med pepparrotskräm och vitlöksstekt broccoli
Utan gluten

Halstrad lax med pepparrotskräm och vitlöksstekt broccoli

Nytt recept
Under 35 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Pepparrot
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
599 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
45 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och finriv pepparrot (ca ½ msk). Blanda matyoghurt, salt, honung och pepparrot efter smak i en skål.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek broccolin ca 2 min. Tillsätt lite salt och vitlök och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Krydda laxfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda pannan och stek laxen ca 8 min, eller tills den är klar.
Servera halstrad lax med vitlöksstekt broccoli, pepparrotskräm och nykokt potatis.
Smaklig måltid!