Utan gluten
Halstrad lax med pepparrotskräm och vitlöksstekt broccoli
Nytt recept
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Pepparrot
½ st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk
Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
Laxfilé
2 st
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och finriv pepparrot (ca ½ msk). Blanda matyoghurt, salt, honung och pepparrot efter smak i en skål.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek broccolin ca 2 min. Tillsätt lite salt och vitlök och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Krydda laxfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda pannan och stek laxen ca 8 min, eller tills den är klar.
Servera halstrad lax med vitlöksstekt broccoli, pepparrotskräm och nykokt potatis.
Smaklig måltid!