Halstrad lax med pepparrotskräm och vitlöksstekt broccoli
25-35
Utan gluten

Halstrad lax med pepparrotskräm och vitlöksstekt broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • flytande honung
  • vitlök
  • olivolja
  • svartpeppar

Pepparrotskräm

Pepparrot
½ st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Flytande honung
1 tsk

Vitlöksstekt broccoli

Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt

Halstrad lax

Laxfilé
2 st
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Potatis
450 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 618 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Pepparrotskräm: Skala och finriv pepparrot (ca ½ msk). Blanda matyoghurt, salt, honung och pepparrot efter smak i en skål.
  3. Vitlöksstekt broccoli: Dela broccoli i buketter och skiva stammen. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek broccolin ca 2 min. Tillsätt lite salt och vitlök och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
  4. Halstrad lax: Krydda laxfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda pannan och stek laxen ca 8 min, eller tills den är klar.
  5. Servera halstrad lax med vitlöksstekt broccoli, pepparrotskräm och nykokt potatis.