Ingredienser
4 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
- bakplåtspapper
- olivolja
- vitlök
- vetemjöl
- mjölk
- torkad timjan
- kinesisk soja
- köttbuljong
Fläskkotlett
600 g
Salt
3/4 tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk
Ugnsrostad potatis
Småpotatis
900 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Timjansås
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1/2 msk
Mjölk (Mjölk)
3 dl
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor)
1/2 tsk
Köttbuljong
½ tärning
Grekisk yoghurt (Mjölk, Laktos)
1 förp
Tillbehör
Rött äpple
2 st
Morötter
300 g
Näringsvärde per portion
- Energi 524 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Halvera småpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen 18-20 min, tills potatisen är klar.
- Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek köttet 2-3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp köttet på ett fat och täck med en tallrik eller ugnsfolie till servering. Spara pannan.
- Timjansås: Tillsätt lite smör till den använda stekpannan. Pressa ner vitlök. Pudra vetemjöl över pannan och vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt torkad timjan, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Sjud 4-5 min, ta pannan från värmen och rör ner grekisk yoghurt.
- Skala och skär morötter i stavar och klyfta äpple. Lägg upp i skålar.
- Servera stekt fläskkotlett med timjansås, ugnsrostad potatis, morötter och äpple.