Stekt fläskkotlett med ugnsrostad potatis och timjansås
30-40

Stekt fläskkotlett med ugnsrostad potatis och timjansås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vitlök
  • vetemjöl
  • mjölk
  • torkad timjan
  • kinesisk soja
  • köttbuljong

Fläskkotlett
600 g
Salt
3/4 tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk

Ugnsrostad potatis

Småpotatis
900 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Timjansås

Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1/2 msk
Mjölk (Mjölk)
3 dl
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor)
1/2 tsk
Köttbuljong
½ tärning
Grekisk yoghurt (Mjölk, Laktos)
1 förp

Tillbehör

Rött äpple
2 st
Morötter
300 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 524 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Halvera småpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen 18-20 min, tills potatisen är klar.
  3. Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek köttet 2-3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp köttet på ett fat och täck med en tallrik eller ugnsfolie till servering. Spara pannan.
  5. Timjansås: Tillsätt lite smör till den använda stekpannan. Pressa ner vitlök. Pudra vetemjöl över pannan och vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt torkad timjan, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Sjud 4-5 min, ta pannan från värmen och rör ner grekisk yoghurt.
  6. Skala och skär morötter i stavar och klyfta äpple. Lägg upp i skålar. 
  7. Servera stekt fläskkotlett med timjansås, ugnsrostad potatis, morötter och äpple.