Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
Pajdeg
1 st
Strimlad grönkål
75 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör
Ägg
2 st
Äggula
2 st
Vispgrädde
2 ½ dl
Mjölk
½ dl
Riven Västerbottensost
150 g
Riven mozzarella
100 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 1589 kcal
- Fett:
- 106 g
- Kolhydrater:
- 92 g
- Protein:
- 66 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Kavla ut pajdegen och tryck ut den i en smord pajform (ca 26 cm i diameter). Nagga pajdegen i botten med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kålen ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Vispa ihop ägg, äggula, vispgrädde och mjölk i en rymlig bunke. Tillsätt riven Västerbottensost, riven mozzarella och fräst grönkål, smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 15-20 min, tills pajen har stelnat.
Låt pajen svalna något. Servera på julbordet.
Smaklig måltid!
