Provensalsk fläsksauté med fullkornsris
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Provensalsk fläsksauté

med fullkornsris
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • olja
    • rödvinsvinäger
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Lista
    Lista
    Bilder
    Fullkornsris
    135 g
    Ruccola
    30 g
    Zucchini
    1 st
    Röd paprika
    1 st
    Gul lök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Olivolja
    1 tsk
    Tomatpuré
    1 förp
    Torkad oregano
    1 förp
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Rödvinsvinäger
    1 tsk
    Vatten
    2 dl
    Fläskkotlett
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Olja
    1 tsk
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    541 kcal
    Fett:
    14 g
    Kolhydrater:
    65 g
    Protein:
    38 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
     Skär zucchini, röd paprika och gul lök i tärningar. Finhacka vitlök.
     Skär fläskkotlett i tärningar, ca 2x2 cm. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttet ca 4 min, tills det är genomstekt och fått fin färg. Lägg över köttet på en tallrik och spara stekpannan.
     Hetta upp olivolja i den sparade stekpannan och stek zucchini, paprika, lök, vitlök och lite nymald svartpeppar ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, torkad oregano, kycklingbuljong, rödvinsvinäger och vatten. Sjud ca 5 min.
    Lägg ner fläskkotlett och eventuell köttsaft i grönsaksröran. Låt allt bli genomvarmt, ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    Grovhacka ruccola och strö över grytan. Servera provensalsk fläsksauté med fullkornsris.
    Smaklig måltid!