Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Provensalsk fläsksauté
med fullkornsrisNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Fullkornsris
135 g
Ruccola
30 g
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 förp
Torkad oregano
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Rödvinsvinäger
1 tsk
Vatten
2 dl
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 541 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Skär zucchini, röd paprika och gul lök i tärningar. Finhacka vitlök.
Skär fläskkotlett i tärningar, ca 2x2 cm. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttet ca 4 min, tills det är genomstekt och fått fin färg. Lägg över köttet på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp olivolja i den sparade stekpannan och stek zucchini, paprika, lök, vitlök och lite nymald svartpeppar ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, torkad oregano, kycklingbuljong, rödvinsvinäger och vatten. Sjud ca 5 min.
Lägg ner fläskkotlett och eventuell köttsaft i grönsaksröran. Låt allt bli genomvarmt, ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka ruccola och strö över grytan. Servera provensalsk fläsksauté med fullkornsris.
Smaklig måltid!