Fiskfärsbiffar med kålsallad, rostad sötpotatis och chilidressing
Kalorismart

Fiskfärsbiffar med kålsallad

rostad sötpotatis och chilidressing
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Sötpotatis
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Salladslök
1 förp
Ingefära
½ bit
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
1 msk
Rödlök
1 st
Grönt äpple
1 st
Coleslawmix
1 förp
Vitvinsvinäger
1½ msk
Flytande honung
⅓ förp
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
550 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta sötpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Skär salladslök i tunna skivor. Skala och finriv ingefära. Lägg clariasfärs i en bunke. Tillsätt salladslök, riven ingefära, ströbröd, ägg, salt och nymald svartpeppar. Blanda väl och forma till två biffar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn biffarna i ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta.
 Skiva rödlök tunt. Tärna grönt äpple. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner coleslawmix, vitvinsvinäger och flytande honung. Smaka av med lite salt.
Blanda matyoghurt och sriracha i en skål. Smaka av med salt.
Servera fiskfärsbiffar med kålsallad, rostad sötpotatis och chilidressing.
Smaklig måltid!