Ugnsbakad koljafilé med dragonstuvade morötter och kokt potatis
Kalorismart

Ugnsbakad koljafilé med dragonstuvade morötter

och kokt potatis
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Lista
Lista
Bilder
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 msk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Torkad dragon
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Citron
1 st
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
541 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skala morötter och skär i skivor. Koka ca 4 min i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl till stuvningen. Spara kastrullen. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. 
 Skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg fisken i en smord ugnsform och toppa med lite smör. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Smält smör i den sparade kastrullen. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk, lite i taget. Späd med det sparade kokvattnet till önskad konsistens. Sjud ca 3 min. Vänd ner morötter, citronskal, babyspenat, grönsaksbuljong och torkad dragon. Smaka av med lite citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad kolja med dragonstuvade morötter och kokt potatis.
Smaklig måltid!