Kalorismart
Ugnsbakad koljafilé med dragonstuvade morötter
och kokt potatisNytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Smör
1 msk
Vetemjöl
2 msk
Mjölk
3 dl
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Torkad dragon
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Citron
1 st
Koljafilé
300 g
Smör
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 541 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala morötter och skär i skivor. Koka ca 4 min i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl till stuvningen. Spara kastrullen. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet.
Skär koljafilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg fisken i en smord ugnsform och toppa med lite smör. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Smält smör i den sparade kastrullen. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk, lite i taget. Späd med det sparade kokvattnet till önskad konsistens. Sjud ca 3 min. Vänd ner morötter, citronskal, babyspenat, grönsaksbuljong och torkad dragon. Smaka av med lite citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad kolja med dragonstuvade morötter och kokt potatis.
Smaklig måltid!