Thailändska smaker på tallriken

Just nu har vi thailändska veckor på Linas Matkasse! Följ med på en kulinarisk resa och utforska fem favoriter från ett av världens mest mångsidiga kök.

Nu kickar vi igång våra thailändska veckor på Linas Matkasse! Följ med till leendets land och utforska det thailändska köket – så kommer du se leenden sprida sig runt middagsbordet också. Prova vår massaman-curry, en värmande rätt med kyckling, potatis och grönsaker – perfekt för vinterkylan.

Eller varför inte klicka hem en thailändsk sallad med färska örter och knapriga jordnötter? En annan favorit är tom kha gai, en krämig soppa med kokosmjölk, kyckling och koriander, med perfekt balans mellan hetta, syra och sötma. Vilken favorit från det thailändska köket väljer du?

Välj dina rätter här!

Beställ en av våra matkassar – sedan kan du skräddarsy din egen meny.
Tips! Du hittar våra thailändska rätter under taggen Thailand.

Thailand på menyn

En matig sallad, en värmande gryta eller en krämig soppa. Nu kan du välja mellan 5 smakrika rätter inspirerade av det thailändska köket!

Thailändsk nudelwok med chilistekt ägg, pak choy och böngroddar

Massaman thai kycklingcurry med koriander och jordnötter

Tom ka gai - krämig soppa med kokosmjölk, kyckling och citrongräs

Thailändsk sallad med jasminris, nötfärs, färska örter och jordnötter

Tom Yum - Thailändsk soppa med limeblad, citrongräs, ägg och räkor

Just nu!

Upp till 30% på dina tre första matkassar!

30% rabatt på din första matkasse och 20% på dina två nästa!

Middag hem till dörren – i 3 enkla steg
Är du nyfiken på Linas Matkasse och vill veta mer? Följ länken nedan!

TIPS! Lägg till temarätterna manuellt i din matkasse när du gör din beställning.

5 favoriter från Thailand

Thailands matkultur är en hyllning till smaker, aromer och texturer. Pad thai och tom khagai har du kanske hört talas om förut, men det thailändska köket innehåller så mycket mer. I den här artikeln lär du känna fem traditionella rätter med heta, kryddiga och genuint thailändska smaker.

Läs mer!

Linas lilla guide till thailändsk mat

I Sverige älskar vi thailändsk mat med pad thai och tom kha gai som välkända favoriter. Men hur mycket vet du egentligen om thailändska ingredienser och thailändsk matkultur? I den här artikeln tar vi en titt på de viktigaste smaksättarna och vad som utmärker det thailändska köket.

Läs mer!

Gör som i Thailand – laga mat med wok

Thailändsk mat förknippas ofta med spänstiga grönsaker – och nyckeln är att använda wok. Men varför är woken så central i thailändsk matlagning, och vad ska du tänka på när du själv vill laga mat med wok? Det får du veta i den här artikeln!

Läs mer!

Sunt, gott och näringsberäknat

Visste du att vi näringsberäknar alla middagar i Linas Matkasse? Vi utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer och tar hänsyn till näringsinnehållet i alla ingredienser när vi skapar våra recept. Målet är att skapa en måltid med bästa tänkbara näringsvärde. När du väljer en måltid från oss kan du därför vara trygg med att du får i dig all näring du behöver i precis lagom mängd.

Upptäck hela vår meny!