Sätt smak på sommaren med American BBQ

Saftiga hamburgare, grillade grönsaker och BBQ-glaserade drumsticks. Grillsäsongen är här och på Linas Matkasse laddar vi upp med 5 läckra grillrätter som får det att vattnas i munnen.

Grilla som i Amerika

Midsommar är startskottet för många semesterfirare och nu börjar sommaren på allvar. Nu vill vi njuta av lata långfrukostar, härliga grillkvällar och picknick i det gröna. På Linas Matkasse laddar vi upp med 5 läckra grillrätter som vi hämtat från andra sidan Atlanten. Inspirationen kommer från American BBQ – en matlagningstradition med kryddiga smaker och autentisk rökighet. Grillen står i centrum för matlagningen där kött, kyckling och grönsaker långsamt tillagas till perfektion.

5 favoriter för alla grillälskare

I fem härliga grillrätter bjuder vi på läckra råvaror och rikligt med grönsaker som vi smaksätter med BBQ-sås och krämiga dressingar. På menyn hittar du bland annat saftiga hamburgare, BBQ-grillad blomkål och kryddstark smokey chipotle-kyckling. De rökiga smakerna kommer från grillens glöd och får en extra skjuts av chili- och chipotlekrydda. Snygga grillränder är en bonus när du bjuder vänner och familj på en grillkväll med amerikanskt tema. Så tänd grillen och låt festen börja!

Välj dina rätter här!

Du hittar våra grillrätter under taggen American BBQ när du väljer din meny.
TIPS! Lägg till temarätterna manuellt i din matkasse när du gör din beställning!

American BBQ på menyn

Laga mat i det fria och maxa sommarkvällarna med 5 läckra grillrätter från Linas Matkasse.

Chicken drumsticks med majskolv, gräslöksdressing och grönsaksstavar

American cheeseburger med ranchdressing och grillad sötpotatis

BBQ-glaserad fläskkarré med senapsmarinerad potatissallad

Blomkålswings med bönstuvning, picklade grönsaker och aioli

Smokey chipotle kyckling med gratinerad mac and cheese

Prova på!

Middag hem till dörren – i tre enkla steg!

Vår passion är att ge dig en enklare vardag. Är du nyfiken och vill prova på? Följ länken nedan så berättar vi hur det fungerar!

TIPS! Lägg till temarätterna manuellt i din matkasse när du gör din beställning!

5 tips – ge maten en twist med tropisk frukt

Sötma, sälta, hetta. I Karibien möter vi ett färgstarkt kök där frukt ger en twist till både varma och kalla rätter. Men hur ska man tänka om man själv vill använda frukt i maten? Vi har frågat Karim Keyser som är kock och matkreatör på Linas Matkasse. I 5 enkla tips delar han med sig av smarta knep som får smakerna att sjunga!

Läs mer!

Sunt, gott och näringsberäknat

Visste du att vi näringsberäknar alla middagar i Linas Matkasse? Vi utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer och tar hänsyn till näringsinnehållet i alla ingredienser när vi skapar våra recept. Målet är att skapa en måltid med bästa tänkbara näringsvärde. När du väljer en måltid från oss kan du därför vara trygg med att du får i dig all näring du behöver i precis lagom mängd.

Upptäck hela vår meny!