Höstig svamppasta

Det är inte mycket som slår en god och härlig svamppasta en kylig höstkväll. Här tipsar vi om ett smarrigt recept på svamppasta med bland annat parmesan, persilja och tryffelkräm.

I det här receptet har vi valt att använda fettuccine. Det är en pasta som ofta är gjord på ägg vilket gör att pastadegen kan bearbetas längre, vilket i sin tur resulterar i en pasta som är tunn, porös och spänstig. När den tillagas får den en fyllig smak och bra tuggmotstånd.

Fettuccine är en pasta som gör sig toppen med tjockare såser som exempelvis en krämig svampsås. Nedan tipsar vi om en god och smakrik svamppasta. Här får du höstiga smaker i form av vitlök, svamp och tryffelkräm.


Ingredienser

  • 400 g fettuccine
  • 200 g valfri matsvamp (i det här fallet
  • använder vi kantareller)
  • 1 burk Crème av svamp med tryffel, 130 g
  • Olivolja att steka i
  • Parmesan
  • ½ dl persilja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 st schalottenlökar, finhackade

  • Gör så här:

  • Stek svampen gyllenbrun i olivolja.
  • Tillsätt schalottenlök, vitlök och svampcrèmen.
  • Koka pastan enligt instruktionerna och blanda ihop den med svampen samt några skedar av pastavattnet.
  • Toppa med parmesan och persilja.
  • Servera genast!