Smarrig sparristarte

Vips så var vi framme vid midsommarveckan. Känns det som att det saknas något till midsommarbordet? Vi tipsar om en smarrig sparristarte med västerbottensost som gör sig toppen bland våra traditionella midsommarrätter. Här har du en enkel och snabb rätt med frasig smördeg, krämig ostkräm och krispiga sparrisar. Mums!

Sparristarte med västerbottensost

Ingredienser

250 g smördeg
400 g grön sparris
200 g färskost
100 g västerbottensost, riven
1 knippe dill
½ citron, saft och zest
Olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färskost, västerbottensost och svartpeppar. Bred ut ostblandningen på smördegen men lämna 1 cm kant runtom. Kapa den nedre delen av sparrisen och lägg i ett tätt lager på smördegen. Strö över flingsalt, pensla kanten med äggula och baka i ugnen i ca 15 minuter till den puffat upp och fått fin färg. Hacka under tiden ner dillen, blanda med citron och olivolja, smaka upp med salt och peppar. Ringla över dilloljan vid servering.