
Ramen med kimchi och fläsk
Dags för ramen? Härligt! Låt dig inspireras av Linas smarriga kimchiramen med knaperstekt fläsk, koriander, ägg och chiliolja.
Ingredienser
4 personer
- Äggnudlar 200 g
- Ägg 4 st
Chili- och vitlöksolja
- Röd chili 2 st
- Vitlök 1 1/2 klyfta
- Salt 3/4 krm
- Olja11⁄2msk
- Vitvinsvinäger 3/4 tsk
Svampbuljong
- Champinjon 250 g
- Ingefära 1/2 bit
- Bananschalottenlök 1 st
- Vatten15dl
- Kycklingbuljong 3 tärningar
- Japansk soja 2 msk
- Olivolja
Knaperstekt fläskfärs
- Fläskfärs 500 g
- Ingefära 1/2 bit
- Vitlök2klyftor
- Japansksoja 2 1/2 msk
- Olivolja
Tillbehör
- Koriander 1 förp
- Kimchi 1 burk
- Purjolök 1/4 st
Gör så här:
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Spola i kallt vatten. Skala äggen.
Chili- och vitlöksolja:
- Finhacka chili och vitlök.
- Lägg i en mortel tillsammans med salt. Mortla till en smet, och droppa ner oljan medan du mortlar.
- Smaka av med vitvinsvinäger.
Svampbuljong:
- Skiva champinjoner och schalottenlök.
- Skala och skär ingefära i skivor. Hetta upp lite olja i en stekgryta eller rymlig kastrull och fräs allt 1-2 min.
- Tillsätt vatten, kycklingbuljong och japansk soja. Låt sjuda 15-20 min.
Knaperstekt fläskfärs:
- Finriv ingefära och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs fläskfärs 6-7 min.
- Hacka sönder färsen med en slev eller stekspade så att färsen blir smulig.
- Tillsätt vitlök, ingefära och japansk soja. Fräs tills färsen är riktigt krispig, ca 3-5 min.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Grovhacka koriander. Finstrimla purjolöken och halvera de kokta äggen.
Servera nudlar i djupa skålar. Häll över varm svampbuljong. Toppa med kimchi, koriander, ägg, purjolök och chiliolja.
Smaklig måltid!