Picklad kålrabbi med curry
Här har vi en spännande variant av picklad kålrabbi med smaker från det indiska köket. Funkar toppen till bland annat musslor och lax.
2 st kålrabbi
1 msk curry madras
½ dl ättiksprit
1 dl socker
1 ½ dl vatten
Koka upp ättiksprit, vatten, socker och curry. Låt lagen svalna. Hyvla kålrabbin så tunt som möjligt, gärna med mandolin. Lägg i en lufttät burk och häll lagen över. Låt dra över natten.
Picklad morot med spiskummin, korianderfrö och sumak
Här har vi picklad morot med inspirerande smaker från Mellanöstern och Nordafrika i form av sumak och spiskummin. Passar strålande till olika sallader eller varför inte som tillbehör till kyckling?
5 st morötter
1 msk rostad spiskummin
1 tsk korianderfrön
1 tsk sumak
½ dl ättiksprit
1 dl socker
1 ½ dl vatten
Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Rosta spiskummin och korianderfrö i en torr stekpanna och lägg tillsammans med sumak i lagen. Hyvla moroten med en potatisskalare och lägg i en lufttät burk. Häll lagen över och låt dra över natten.
Sojapicklad gurka med ingefära och chili
Här har vi picklad gurka med asiatiska smaker i form av ingefära och soja. Funkar toppenbra såväl till kyckling som i sallad. Eller varför inte som extra twist på tillbehören till köttbullarna? Smaklig måltid.
1 gurka
1 tumstor bit ingefära
1 tsk chiliflakes
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1/2 dl vatten
1 dl soja
2 msk rostade sesamfrön
Koka upp ättika, socker och vatten. Finriv ingefäran och lägg den tillsammans med soja, sesamfrön och chiliflakes i lagen. Låt svalna helt. Dela gurkan på längden och ta ut kärnhuset med en tesked. Skiva gurkan i halvmånar och lägg i lagen. Låt dra över natten.