Tre goda tips på picklade grönsaker

Tre goda tips på picklade grönsaker

Picklade grönsaker funkar toppen till det mesta och lyser upp vilken maträtt som helst med sina fina färger. Här tipsar vi om tre enkla och goda recept på picklade grönsaker där vi har blandat svenska råvaror med bland annat asiatiska smaker.

Picklad kålrabbi med curry
Här har vi en spännande variant av picklad kålrabbi med smaker från det indiska köket. Funkar toppen till bland annat musslor och lax.

2 st kålrabbi
1 msk curry madras
½ dl ättiksprit
1 dl socker
1 ½ dl vatten

Koka upp ättiksprit, vatten, socker och curry. Låt lagen svalna. Hyvla kålrabbin så tunt som möjligt, gärna med mandolin. Lägg i en lufttät burk och häll lagen över. Låt dra över natten.

Picklad morot med spiskummin, korianderfrö och sumak
Här har vi picklad morot med inspirerande smaker från Mellanöstern och Nordafrika i form av sumak och spiskummin. Passar strålande till olika sallader eller varför inte som tillbehör till kyckling?

5 st morötter
1 msk rostad spiskummin
1 tsk korianderfrön
1 tsk sumak
½ dl ättiksprit
1 dl socker
1 ½ dl vatten

Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Rosta spiskummin och korianderfrö i en torr stekpanna och lägg tillsammans med sumak i lagen. Hyvla moroten med en potatisskalare och lägg i en lufttät burk. Häll lagen över och låt dra över natten.

Sojapicklad gurka med ingefära och chili
Här har vi picklad gurka med asiatiska smaker i form av ingefära och soja. Funkar toppenbra såväl till kyckling som i sallad. Eller varför inte som extra twist på tillbehören till köttbullarna? Smaklig måltid.

1 gurka
1 tumstor bit ingefära
1 tsk chiliflakes
1/2 dl ättiksprit
1 dl socker
1/2 dl vatten
1 dl soja
2 msk rostade sesamfrön

Koka upp ättika, socker och vatten. Finriv ingefäran och lägg den tillsammans med soja, sesamfrön och chiliflakes i lagen. Låt svalna helt. Dela gurkan på längden och ta ut kärnhuset med en tesked. Skiva gurkan i halvmånar och lägg i lagen. Låt dra över natten.