Mellistips: Mannagrynsgröt i pannkaksform! Toppa det hela med exempelvis kardemummakryddade päronskivor eller varför inte frysta blåbär och hallon? Smaklig måltid!
Ingredienser
7 1⁄2 dl mjölk
1 msk smör
1 1⁄2 tsk kardemumma, malen
1 krm salt
1 1⁄2 dl mannagryn
2 ägg
2 1⁄2 msk strösocker
1⁄2 dl vetemjöl
1 Päron
Råsocker
Kardemumma, grovmalen
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm.
Häll mjölk, smör, kardemumma och salt i en kastrull. Värm vätskan och tillsätt sedan mannagryn.
Låt koka på svag värme under omrörning ca 5 minuter. Var försiktig så att det inte bränns.
Vispa ihop ägg, strösocker och vetemjöl i en bunke.
Vispa ner äggsmeten i mannagrynsgröten och blanda väl. Häll upp i ugnsformen.
Häll lite råsocker och grovmalen kardemumma på ett fat.
Skiva päronet och vänd skivorna i kardemummasockret.
Fördela dem försiktigt ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.