
Mannagrynspannkaka
Mellistips: Mannagrynsgröt i pannkaksform! Toppa det hela med exempelvis kardemummakryddade päronskivor eller varför inte frysta blåbär och hallon? Smaklig måltid!
Ingredienser
- 7 1⁄2 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 1⁄2 tsk kardemumma, malen
- 1 krm salt
- 1 1⁄2 dl mannagryn
- 2 ägg
- 2 1⁄2 msk strösocker
- 1⁄2 dl vetemjöl
- 1 Päron
- Råsocker
- Kardemumma, grovmalen
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm.
- Häll mjölk, smör, kardemumma och salt i en kastrull. Värm vätskan och tillsätt sedan mannagryn.
- Låt koka på svag värme under omrörning ca 5 minuter. Var försiktig så att det inte bränns.
- Vispa ihop ägg, strösocker och vetemjöl i en bunke.
- Vispa ner äggsmeten i mannagrynsgröten och blanda väl. Häll upp i ugnsformen.
- Häll lite råsocker och grovmalen kardemumma på ett fat.
- Skiva päronet och vänd skivorna i kardemummasockret.
- Fördela dem försiktigt ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.