Mannagrynspannkaka

Mannagrynspannkaka

Mellistips: Mannagrynsgröt i pannkaksform! Toppa det hela med exempelvis kardemummakryddade päronskivor eller varför inte frysta blåbär och hallon? Smaklig måltid!

Ingredienser

  • 7 1⁄2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 1⁄2 tsk kardemumma, malen
  • 1 krm salt
  • 1 1⁄2 dl mannagryn
  • 2 ägg
  • 2 1⁄2 msk strösocker
  • 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1 Päron
  • Råsocker
  • Kardemumma, grovmalen


Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm.
  2. Häll mjölk, smör, kardemumma och salt i en kastrull. Värm vätskan och tillsätt sedan mannagryn.
  3. Låt koka på svag värme under omrörning ca 5 minuter. Var försiktig så att det inte bränns.
  4. Vispa ihop ägg, strösocker och vetemjöl i en bunke.
  5. Vispa ner äggsmeten i mannagrynsgröten och blanda väl. Häll upp i ugnsformen.
  6. Häll lite råsocker och grovmalen kardemumma på ett fat.
  7. Skiva päronet och vänd skivorna i kardemummasockret.
  8. Fördela dem försiktigt ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.